De beursvloer 15 Oktober 2024
Inschrijven kan vanaf nu!

“De beursvloer Haarlem is hét netwerk-event waar bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar in verbinding komen”

Wat is de beursvloer?

De beursvloer Haarlem is een jaarlijks evenement, waar lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten, met als doel om matches te sluiten. Het draait om vraag en aanbod net als op de gewone beursvloer, alleen wordt er hier gehandeld met gesloten beurs. Oeroude ruilhandel dus, jij hebt iets (over) dat ik kan gebruiken en je krijgt er ook iets voor terug. Bij een succesvolle match wordt de hulpvraag van een maatschappelijke organisatie vervuld door een bedrijf en biedt de maatschappelijke organisatie een aardige tegenprestatie. Dat gaat van een huisgemaakte appeltaart tot een kijkje achter de schermen.

ambassadeurs-beursvloer

Burgemeester slaat de gong

De officiële opening van de beursvloer wordt verzorgd door burgemeester (tevens beschermheer van Bedrijf & Samenleving) Jos Wienen. De hoekmannen leiden deze enerverende middag in goede banen en stimuleren partijen om matches te maken.

Organisaties: Deelnemen aan de beursvloer is laagdrempelig

We zien jaarlijks de hulpvragen van maatschappelijke organisaties stijgen. Daarom is Bedrijf & Samenleving continu op zoek naar (nieuwe) bedrijven, die deze organisaties kunnen helpen. Meedoen is eenvoudig en kosteloos, want helpen doe je met je handen, materialen, kennisdeling of door tijd en aandacht te geven. Doe mee je volgend jaar ook mee? 

Bedrijven: Maatschappelijk betrokken ondernemen

Elk bedrijf, groot of klein, heeft iets te bieden en kan maatschappelijk betrokken ondernemen. Zowel de maatschappelijke organisaties als de deelnemende bedrijven krijgen er veel voor terug. Wil jouw bedrijf ook het maatschappelijke impact maken? Doe je volgend jaar ook mee?

Maatschappelijke organisaties

 • Netwerk uitbreiden door het ontvangen van hulp van vrijwilligers
 • Wensen worden gerealiseerd
 • Ontwikkeling sociaal ondernemerschap
 • Tot stand brengen van ‘omgekeerde integratie’ (je deuren openzetten voor de buitenwereld)
 • Laagdrempelig (en kosteloos) deelnemen aan een netwerkevent
 
                                 Meld je HIER aan! 

Bedrijven: Maatschappelijk betrokken ondernemen

Dit is wat wij horen van bedrijven die meedoen aan de beursvloer:

 • Versterkt ons (maatschappelijke) imago in de markt
 • Ons netwerk is uitgebreid
 • Wij ontdekken nieuwe ondernemingskansen
 • Concurrentievoordeel bij aanbestedingen/tenders (social return) is aantoonbaar
 • Laagdrempelige manier om onze medewerkers kennis te laten maken met maatschappelijke organisaties (een eerste stap in MBO Maatschappelijke Betrokken Ondernemen)
 • We ontwikkelen onze vaardigheid als maatschappelijk betrokken ondernemer

                                            Meld je HIER aan !

“Eigenlijk wil iedereen een steentje bijdragen aan een mooiere samenleving, maar hoe pak je dat aan? De beursvloer is een laagdrempelige manier voor bedrijven en maatschappelijke organisaties om elkaar te ontmoeten en voor nieuwkomers een eerste stap richting maatschappelijk betrokken ondernemen en sociaal ondernemerschap. Doe ook mee!”

Projectleider Petra Jenz
Draag je steentje bij en kom naar de beursvloer, daar vind je jouw match!